Kees Maas

Na de opleiding MTS Elektro/elektronica kreeg ik meer en meer interesse voor elektronica. Na een paar jaar de afdelingen: Elektro, onderhoud, machine development en product development te hebben gerund bij een Japans bedrijf, was er bijna geen uitdaging meer.

Dit resulteerde erin dat ik in 1999 ook ZZP’er werd, meer in de richting van Modelbouw in het klein en daarna in het groot. Daarna kwam er in- en export van modelbouwbrandstoffen bij. Brandstoffen voor de recreatieve piloot, maar ook voor de veeleisende piloot. Speciale brandstofrecepten worden nog steeds gemengd. Tevens was en ben ik op diverse Duitse beurzen te vinden.

Mijn liefde voor het vak elektro/elektronica ging steeds meer richting frezen en draaien. Na vooral eerst freesbanken gebouwd te hebben, kwam ook de draaibank aan de beurt. Alles waarmee ik bezig was draaide toen eigenlijk om mechatronica en bijna alles was mogelijk. In onze eigen werkplaats werden steeds meer mechanische bewerkingen van kunststoffen en vooral aluminium volbracht. Met diverse firma’s werd een samenwerkingsverband gesloten waarbij de kwaliteit en meedenken (als de klant dat wilde) steeds voorop stonden.

Het werken met stagiairs vond ik leuk en meer en meer voelde ik de drang om kennis te delen, mensen aan te sporen hun creativiteit te tonen. Daarbij kwam ik in aanraking met een FABlab. Inmiddels zijn we een erkend FABlab, met de naam “FABlab Weert”.

Mijn broer Eddy en vriend Hans zullen in de komende jaren mee helpen de kennis uit te dragen naar jong en oud en het FABlab uit te breiden naar de wens van ons en onze klanten.

De cursussen die wij zullen geven zullen door en met onze klanten opgezet worden.

We zijn inmiddels ook formeel erkend als leerbedrijf door het SBB. Wij vragen dan ook diverse stagiairs met achtergronden zoals ICT/webdesign/mechatronica. Voor de eindstages zijn diverse mogelijkheden aanwezig.

Ook zoeken wij nog enkele vrijwilligers om ons team te versterken. Interesse? Bel of mail ons!