Software

Om iedereen zo veel mogelijk te ondersteunen en voorbereiden op een bezoek bij ons, hebben wij een lijst gemaakt met programma’s en sites waarmee we iedereen goed op weg kunnen helpen. De programma’s en sites zijn open source of gratis te gebruiken. Je kunt bij ons vaak ook jouw eigen (betaalde) programma’s gebruiken. Mocht je twijfelen of jouw site/software werkt met onze machines, vraag het even aan ons personeel.

Programmeren

Op de website van Arduino kun je sinds kort naast de software om programma’s te schrijven (voor de Arduino printplaatjes) ook software downloaden om een website mee te bouwen.

Bij mBlock kun je door middel van blokken kun je een heel overzichtelijk programma schrijven. Deze software is hierdoor zelfs geschikt voor basisschoolkinderen.

Fritzing is een veelzijdig programma waarmee je mee kunt programmeren en elektrische schema’s kunt maken. Het is een heel visueel programma waardoor het vaak makkelijker te maken is.

Ontwerpprogramma’s

Sketchup

Fusion360

Meshmixer

Tinkercad is het enige online programma. Deze hoef en kun je dus niet downloaden.

123D Design is nu Tinkercad geworden maar hij is nog wel te downloaden.

Inkscape

Sculptris

Blender kun je ook gebruiken voor het maken van animaties en games.

3D printsoftware

Voordat je iets kun printen moeten de tekeningen eerst omgezet worden naar een .stl bestand! Dit geldt voor alle printsoftware.

Dremel 3D  software is alleen voor Dremel printers geschikt.

Cura

Flashforge Flashprint  is alleen voor Flashforge printers geschikt.

 

Lasersnijdsoftware

Laserwork RDCAM V6 is niet persé een tekenprogramma maar een programma waarmee je gemaakte tekeningen kunt laseren. Er zitten een paar tekenfuncties op maar deze zijn niet heel goed. Versies na V6 werken niet met onze lasersnijder.